Glögi kuumentaa pikkujoulut ja talvi-illat - Drinkkioppaan glögireseptit



Glögi voi olla muutakin kuin Marlin tiivistettä kossun tai punaviinin kera. Tässä Drinkkioppaan glögireseptit. Lopussa myös vinkkejä glögin tekoon ja tarjoiluun.

Glögireseptit



Uusia glögireseptejä lisätään joulukuun aikana.


Glögi


Glögin valmistus aloitetaan kiehauttamalla vettä ja lisäämällä siihen mausteita. Muutaman minuutin haudutuksen jälkeen seos siivilöidään ja siihen lisätään esimerkiksi mustaherukkamehua ja kirkasta viinaa, rommia tai muuta alkoholijuomaa sekä manteleita. Glögi voidaan myös valmistaa viiniin. Yleisimmät suomalaisen
glögin mausteet ovat neilikka, kaneli ja inkivääri, joilla saadaan glögiin jouluinen maku.

Lähde: Wikipedia

Vinkit onnistuneeseen glögin tekoon ja tarjoiluun


  • Glögi,jossa on alkoholia ei kestä kiehumista, kuumennus riittää

  • Lisää glögimausteet pussin ohjeen mukaan

  • Glögi-kattilaan lisätty kanelitanko tai pari tuo mukavaa makua perusglögiin

  • Tarjoa mantelit ja rusinat erillisessä astiassa, josta niitä voi lisätä oman maun mukaan

  • Uittamalla rusinoita tunnin konjakkitilkassa tuo glögiin mukavan lisämausteen

  • Metallilusikka lasissa estää lasia halkeamasta, kun kuuma glögi kaadetaan lasiin

  • Glögilasin voi myös lämmittää etukäteen, jos haluaa varmistaa ettei se halkea

0 kommenttia: